24 Kasım Öğretmenler Günü, bizler için çalışan, çabalayan, fedakar öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünerek anlamamızı sağlayan anlamlı bir gündür. Dünyada öğretmenler Günü, 1994 yılından beri pek çok ülkede 5 Ekim gününde kutlanır. 5 Ekim günü, 1966 yılında Paris’te gerçekleşen Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı'nın sona erip, UNESCO temsilcileri ile ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü) tarafından Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesini oybirliği ile kabul edilişinin yıl dönümüdür.

Dünyanın pek çok ülkesinde 5 Ekim'de kutlanan öğretmenler günü, ülkemizde 24 Kasım 1981'den beri kutlanmaktadır. Öğretmenler gününün Türkiye'de 24 Kasım'da kutlanmasının sebebi, Bakanlar Kurulu'nun Mustafa Kemal Atatürk’e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928'de yaptığı toplantıda vermesi ve bu unvanın, 24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayımlanması ile resmileşmesidir.

24 Kasım 1928 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Atatürk'ün 100. doğum yıldönümü olan 1981'de, "başöğretmen" olduğu günün ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi.